Bu cihazlar üstlerinde bulunan 2 veya 3 düzlemsel motorlar sayesinden titreşimi ve sarsıntıyı yok etmeye çalışırlar. Üzerlerine sabitlenmiş DSLR/SLR makinelerin kendi ağırlıklarından kaynaklanan görüntüde ki titremeyi, titremenin tersi yönüne bir hareketle dengelemeye çalışır.

Bu aksi yönde hareketi algılama buna bağlı olarak motorların hareketinin hangi yönde olacağı kararına üzerinde bulunan algılayıcılar karar verir. Hareket yönünü hisseden algılayıcı, Gimbal’ın üzerinde bulunan motorlara ters yönde hareket etmeleri talimatını gönderir. Bu mekanik hareketin sağlanması için ek bir güce ihtiyaç vardır. Bu güç bütün modellerde bulunan pil/batarya sayesinde sağlanır.

Portatif 3 eksenli sarsıntı önleyiciler, kamera operatörüne kamera titremesi veya titremesi olmadan elde yapılan çekimin bağımsızlığını vermek üzere tasarlanan stabilizasyon sistemlerinde kullanılır . Bu tür stabilizasyon sistemlerinin mekanik ve motorlu olmak üzere iki versiyonu vardır.

Üç fırçasız motor ile çalışan motorlu sistemler , kamera operatörü kamerayı hareket ettirirken kamera seviyesini tüm eksenlerde dengede tutma yeteneğine sahiptir. Hareketi ölçen birim üç ayrı motora da denge konumunu korumak için benzersiz sinyaller gönderir. Algoritmaların rehberliği ile stabilizatör istenmeyen sarsıntıların giderilmesi için çalışır. Bu, kameranın  havada süzülüyor gibi görünmesini sağlar.

KAYIT BAŞLASIN...

RS FİLM YAPIM © 2024. Tüm Hakları Saklıdır.